Що се отнася до порцелановите фасети, те са златният стандарт за постигане на красива и натурална усмивка при някои пациенти. Много често те са нашият пръв избор на лечение, поради тяхната ефективност и възможността за постигане на високоестетичен и дълготраен резултат.

           

Порцелановите фасети представляват цялостно, минимално инвазивно решение при третиране на разстояния (треми) , фрактурирани, оцветени или с незадоволителна форма зъби.

Изработени от ръцете на опитни зъботехници, фасетите представляват тънки люспи от порцелан (0,3мм-1,00мм), които се залепват за повърхността на естествените зъби. Те са красиви и здрави, като притежават натурални оптични качества и отлична функция.

За разлика от короните, при порцелановите фасети изпиляването на естествените зъбни тъкани е минимално.

Противна на всички схващания, силата на връзката между фасетата и зъба е съизмерима със здравината на естествените, неизпилени зъби.

В последното десетилетие, напредъка на технологиите в денталната медицина доведоха до възможността за създаване на безметални реставрации, които освен красиви и с естетичен вид, притежават изключителна здравина и устойчивост.

Керамичната корона се поставя след внимателно и прецизно изпиляване на съществуващ зъб, който поради някаква причина е с отслабена структура (зъб с проведено кореново лечение, наличие на пукнатина, големи изграждания и др.)

Липсата на метал при изработването на короната, позволява на специалиста минимално и по-консервативно изпиляване на зъба, което намалява възможноста от засягане на нерва, а постигнатия естетичен ефект е безкомпромисен.

Композитните възстановявания ( фотополимерни или бели пломби) се използват, за да възстановят зъба, който е бил засегнат от кариес. Също така заличаване на пукнатини и фрактури. Засеганатата част от зъба ще бъде премахната и после възстановена със съвременен композитен материал.

Това е един изключително консервативен метод за третиране на засегнатите зъби, при който правим минимално изпиляване на твърдите зъбни тъкани и постигаме желаните резултати чрез прецизен моделаж на композита. Така, можем да постигнем удължаване на зъбите, промяна на цвета, възстановяване на дефекти в структурата им както затваряне на разстоянията между тях. 

            

 

Изтриването на съзъбието е друг съществен проблем, който може да бъде решен с помоща на композит.

Най-голямото предимство на композитните възстановявания е, че те се явяват съвременна алтернатива на порцелановите фасети. Ценовата съпоставка между двата метода е неколкократно в полза на композитните възстановявания.

Всеки иска да притежава блестяща усмивка и професионалното избелване е най-добрият начин да се сдобиете с такава.

Избелването на збите е ефективна козметична опция, подходяща за почти всеки пациент. Това е един универсално безопасен и ефективен метод, който подчертава естествената белота на зъбите, неутрализирайки пигментните петна и оцветявания.

Избелването може да се постигне както в кабинета, така и в домашни условия.

При избелването в кабинета или така нареченито "офис избелване" постигнатите резултати са моментални.

При избелването в домашни условия, пациентът получава комплект индивидуално изработени шини, както и избелващ гел под формата на шприци, които използва през деня или през ноща, в зависимост от използваната система. Резултатът се постига в рамнките от 5 до 14 дни.